Vols sintonitzar amb el teu fill/a?

“Cicle de comunicació A/Efectiva”,

4 sessions per endinsar-se en el món de la comunicació, aprofundir en els aspectes que poden ajudar-nos a establir relacions positives amb els adolescents i investigar el perquè d’algunes actituds i com podem respondre com a mare o pare davant d’elles.

com

19 OCT · Comunicació social

02 NOV · Consens

16 NOV · Negociació

30 NOV · Assertivitat

Activitats gratuïtes adreçades a mares, pares i/o tutors d’adolescents. De 18 a 20h. Cal Inscripció prèvia via mail.

 

 

Servei per a Adolescents i Famílies
C. Sant Antoni Maria Claret, 64-78
(Jardins de La Sedeta, entre Sicília i Nàpols)

Podeu descarregar el pdf: cicle–10-11_2016

19 oct: Analitzarem com és la comunicació en la nostra societat. És diferent la comunicació que utilitzen els adolescents que la dels adults? Hi ha trets comuns? Intentarem prendre consciència dels tipus de comunicació que utilitzen els seus referents i els mitjans de comunicació en general.

2 nov: Reflexionarem sobre el consens. Dins de la mateixa família, cada adolescent compta amb adults que, evidentment, adopten diferents rols i poden utilitzar diferents mètodes educatius. Com els afecta això als adolescents? Hem de consensuar totes les pautes i valors que els volem transmetre? Com ho podem fer per a que ningú senti que renuncia al seu criteri?

16 nov: Entenem que un cop consensuats valors, pautes i límits és el moment de transmetre-ho als fills/es… Tot es pot negociar? Com respectem el seu dret a equivocar-se alhora que exercim el rol parental com a adults que ens equivoquem i anem aprenent en el dia a dia? Com podem arribar a acords sense que cap de les dues parts senti que “ha perdut”?

13 nov: Existeixen diferents models de comunicació, som conscients de quin adoptem nosaltres en cada situació? Què reben els altres quan ens expressem? Aprendrem i practicarem pautes per afavorir l’ assertivitat i comunicar les nostres demandes d’ una forma clara, respectant els altres i a nosaltres mateixos.