Las Maestras de la República

mestres

El proper divendres 14 de març  estrenen el documental Las maestras de la República. La podeu veure als Cinemes Verdi de Barcelona.

Les Mestres Republicanes van ser unes dones valentes i compromeses que van participar en la conquesta dels drets de les dones i en la modernització de l’educació, basada en els principis de l’escola pública i democràtica.

És un homenatge a la dona, a la dona treballadora. Dones implicades en la societat, dones cultes i independents que es van creure en la renovació pedagògica per transformar la societat, compromeses amb la construcció d’una educació basada en la igualtat, la justícia i la solidaritat.

Però també és un homentage a l’escola pública, gratuïta, activa, laica, bilingüe, obligatòria i solidària que intentava acabar amb la discriminació per raó de sexe o classe social.

Aquest documental a través de la recreació d’una mestra de l’època, i imatges d’arxiu inèdites, ens descobreix el meravellós llegat que ens han deixat les mestres republicanes i que ha arribat fins als nostres dies. Articulat en base a testimonis de investigadors i familiars, anem a conèixer el moment històric que van viure aquestes docents i la seva participació en la transformació social del nostre país a través de l’educació.

Premi Goya al millor Llargmetratge Documental 2014.